Páncélszekrény szállítás több évtizedes tapasztalattal, referenciákkal.

Cégünk páncélszekrény szállítás tevékenysége több évtizedes múltra tekint vissza. 1988-ban alakultunk kisszövetkezetként. Megszűnéséig az egyik legismertebb magyar gyártó, a Toldi vasipari szövetkezet szekrényeit forgalmaztuk és szállítottuk ki vevőkhöz. Toldi páncélszekrényekről bővebben itt olvashat. Számos bank, közintézmény, ékszerész, magánszemély páncélszekrényének szállítását végeztük el az évek során. Jelenleg is szerződött partnerünk több biztonságtechnikai cég, illetve páncélszekrény forgalmazó (Wertheim, Burg Wachter, ISS, stb…)

Néhány példa referenciáink közül, akik minket bíztak meg páncélszekrényeik szállításával:

 • HM Arzenál Zrt.
 • Kúria (legfelsőbb bíróság)
 • AUDI Hungaria Iskolaközpont Győr
 • Németország Nagykövetsége
 • Katar Állam Nagykövetsége
 • Készenléti Rendőrség
 • Pioneer Stillking
 • Euro-Tresor Kft.
 • JYSK Magyarország
 • Parfümerie Douglas Kft. 

Páncélszekrény szállítás ár tényezők:

Minden esetben egyedi, kedvező árat adunk. Nagyobb súly, több emelet esetén egy személyes felmérést ajánlunk. Ahhoz, hogy pontos árat tudjunk adni, az alábbi információkra van szükségünk:

Páncélszekrény súlya, méretei: Sok páncélszekrény belsejében megtalálható egy adattábla, ezen fel van tüntetve a szekrény pontos súlya.  Amennyiben nincs, szekrényről célszerű fényképet készíteni, illetve a méreteit megadni. Ez alapján be tudjuk azonosítani, hogy milyen típusról van szó.

Emelet-földszint, lépcsők, lift: A páncélszekrényt hanyadik emeletről kell szállítani, illetve az új helye hanyadik emeleten található. Lépcsőház kialakítása (csigalépcső stb…) Ha lift van a házban, és használható, annak a méretei, illetve teherbírása. Ha földszintről földszintre történik a szállítás, akkor lépcsőfokok száma.

Helyszín megközelíthetősége: Teherautóval be lehet állni az udvarba, vagy az utcáról egyenlőtlen talajon kell bejuttatni a szekrényt a házba. Sokszor, például építkezéseken nagyon megnehezíti a munkánk az egyenlőtlen, sáros talaj.

A páncélszekrény szállítás, épületen belüli mozgatás rendkívül összetett feladat. Nagy szakértelmet és speciális eszközöket igényel. A személyi sérülések, és jelentős anyagik károk elkerülése érdekében mindig bízza gyakorlott szakemberekre a munkát!

Kollégáink kiemelt fizikummal, és legalább 5 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek nehéz tárgyak szállítása terén. A szállítás során mind a szekrény, mind az Ön otthona/irodája sértetlen marad. Kiemelt figyelmet fordítunk a padlóburkolatok, lépcsők épségének megóvására. A páncélszekrény mozgatásának útvonalát falapokkal rakjuk le, így a műveletnek nem marad nyoma. Páncélszekrény lépcsőn való szállításához speciális eszközökkel rendelkezünk, melyek szintén nem tesznek kárt a felületben. A feladathoz emelőhátfalas autóval rendelkezünk. Nagyobb súly esetén, ha szükséges, autódaruval dolgozunk.

További szolgáltatások, melyekkel rendelkezésére állunk a széfszállítás mellett:

Rögzítés: Páncélszekrényt érdemes a beton aljzathoz, bizonyos esetekben a falhoz is rögzíteni. Kérésére a Mabisz biztosításhoz megfelelő módon elvégezzük Önnek. Bizonyos esetekben nem megoldható a páncélszekrény rögzítése. Ilyenek például a padlófűtéses aljzatok. Ilyenkor másik helyet kell keresni a széfnek. Fúrás előtt mindenképp érdemes utánanézni az épület jellemzőinek.

Tanácsadás: Biztonságtechnikai partnereink segítenek kiválasztani az Önnek megfelelő páncélszekrényt, valamint a hozzá tartozó riasztórendszer kiépítését is vállalják. Amennyiben bizonytalan az elhelyezésben, segítünk megtalálni széfének a legideálisabb helyet. Nagyobb súlyú páncélszekrény elhelyezésénél mindenképp érdemes épületstatikus szakvéleményt kérni.

Javítás, felújítás, eladás: Több évtizedes kapcsolati rendszerünknek köszönhetően tudunk biztosítani helyszínre zárlakatost, szerelőt. Páncélszekrény raktározásban, felújításban, illetve eladásban is tudunk segíteni.

Diszkréció: A páncélszekrény szállítás ár magában foglalja, hogy kérésére szekrényét a szállítás idejére fekete fóliába csomagoljuk, így szállításkor senki nem fogja tudni, hogy Ön mit vásárolt. Munkatársaink erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkeznek.

Páncélszekrény áthelyezésének előkészítése

Amennyiben elszánta magát egy páncélszekrény vásárlására, vagy már a meglévő szekrényét szeretné áthelyeztetni, az alábbi lépéseket érdemes megtenni:

 1. Adatok: A páncélszekrény pontos adatainak ismerete elengedhetetlen a munka megtervezéséhez. Ilyen adatok a szekrény méretei (szél., mag., mély), a szekrény pontos súlya. Amennyiben nem ismeri a súlyát, az ajtó belső részén lévő adattáblán a legtöbbször megtalálható. Ha nincs ilyen tábla, akkor egy fénykép segítségével beazonosítjuk a szekrényét.
 2. Páncélszekrény helyének kiválasztása: Válassza ki szekrényének a legmegfelelőbb helyet rejtettség, rögzíthetőség, hozzáférhetőség szempontokat figyelembe véve. Nagyobb súly esetén az épületszerkezeti elemek terhelhetőségét és figyelembe kell venni. Amennyiben bizonytalan, szívesen segítünk.
 3. Útvonal megtervezése: A végleges helyhez vezető útvonal felmérésekor mindenképp figyelni kell a szekrény és a nyílászárók méreteire. Nagyobb súlyú szekrény esetén az épület jellemzőire (fődém terhelhetőség, lift-lépcső teherbírés stb…). Amennyiben nem fölszinti, sík talajon történő mozgatásról van szó, kollégánk személyes felmérés, vagy konzultáció után végzi el az útvonal tervezését.

Páncélszekrény helyének kiválasztása

Páncélszekrény szállítás előtt fontos, hogy kiválassza a legidelálisabb helyet szekrényének. Ilyenkor több szempontot kell mérlegelni:

 • Láthatóság: mennyire szeretné, hogy a vendégei lássák, hogy mekkora széffel rendelkezik. Egy antik páncélszekrényt sokszor jól látható helyre tesznek, mert ezek dekoratív célt szolgálnak, biztonságtechnikailag viszont már nem felelnek meg a modern kor követelményeinek, viszont egy értéktároló szekrény esetében más a helyez. Ezeket célszerű rejtett helyre tenni, mint például lépcső alá, szekrénybe stb.
 • Rögzíthetőség: itt az épület jellemzőit kell figyelembe venni. Páncélszekrény megfelelően csak megfelelő vastagságú és szilárdságú beton aljzathoz lehet rögzíteni. Itt biztosra kell tudni, hogy a betonban nem futnak kábelcsatornák, vízcsövek, lefolyó. Ezek megfúrása hatalmas problémával jár. Ha nincs megfelelő betonaljzat, mint például régi bérházakban, akkor betonozni kell. Magas szekrények esetén mindenképp célszerű falhoz is rögzíteni, itt a 10cm-es válaszfal sokszor nem megfelelő.
 • Épület teherbírása-páncélszekrény súlya: nehezebb páncélszekrényeknél már figyelembe kell venni az épület teherbírását, még beton aljzat esetén is. Egy tonnás szekrény könnyen elroppanthatja az aljzatot, ha alatta szigetelés van, és az nem XPS. Ez főleg padlófűtés esetén tud nagy gondot okozni. Teherelosztó lemez sem megoldás a problémára, mivel a legtöbb páncélszekrény alja teli. Ez akkor lehet megoldás, ha a szekrény alapterületénél nagyobb lemez, és a vastagsága is megfelelő.

Movers.hu © All Rights Reserved.2023