Menü Bezárás

Nehéz tárgyak szállítása

Vállalkozásunk egyik fő szakterülete a túlsúlyos, nehéz tárgyak szállítása, helyszíni áthelyezése. Speciális felszerelésünkkel gyorsan és biztonságosan oldunk meg minden nehéz szállítási feladatot. Rakománybiztosítással rendelkezünk.

Miért minket válasszon nehéz tárgyak szállítására?

 • Több évtizedes szakmai tapasztalattal és komoly referenciákkal rendelkezünk nehéz tárgyak szállításában.
 • A feladat elvégzéséhez sokoldalú, speciális felszereléssel rendelkezünk.
 • Munkatársaink mind kulturált szakemberek, erkölcsi bizonyítvánnyal.
 • Több évtizede folyamatosan működő magyar vállalkozás vagyunk.
 • Teljeskörű rakománybiztosítással rendelkezünk

Nagy szakmai tapasztalattal vállaljuk az alábbi nehéz szállítási feladatokat:

 • Laborberendezések, orvostechnikai gépek
 • Nehéz antik és designer bútorok és egyéb berendezési tárgyak
 • Kondigépek, futópadok ,edzőteremberendezés és jacuzzik
 • Páncélszekrény szállítás, nehézgép szállítás
 • Kerti kemence, sütő, grill és más kerti szobrok, kövek
 • Bármilyen más a listán nem szereplő nehéz tárgy

Kérjen Árajánlatot!

Nehéz tárgyak szállítása: Milyen információkra van szükségünk?

Bármilyen súlyú, formájú, rendeltetésű nehéz tárgyat szeretne szállíttatni, helyszínen áthelyezni, keressen minket bizalommal, szívesen segítünk!

Ahhoz, hogy pontos árajánlatot tudjunk adni, az alábbi informáiókra lesz szükségünk:

 • Tárgy méretei (szélesség, magasság, mélység) 
 • Tárgy jellemzői (milyen dőlést tolerál, mennyire érzékeny, anyaga, felépítése
 • Helyszín leírása (emelet, lépcsők száma, talaj típusa, megállási lehetőség teherautóval)

Amennyiben van fénykép a szállítandó tárgyról és a helyszínről, az jelentősen megkönnyítheti a szállítás tervezését, árajánlat elkészítését.

Ha a helyszín vagy a szállítandó tárgy indokolja, költség és kötelezettségmentes helyszíni felmérét biztosítunk.

Nehéz tárgy szállítás lépései

Első és legfontosabb paraméterek: Az adott tárgy minden méretét ismerni kell. Mérjük meg a magasságát, szélességét és mélységét. Bonyolultabb alakzatoknál több méretre is szükség lesz. Amennyiben nem ismerjük a pontos súlyát, akkor próbáljuk meg beazonosítani a google kereső segítségével. Ha nem biztos a súlyban, mi szívesen segítünk. Tippeléssel nagyon mellé lehet fogni. Épületgépészeti elemek szálllítása során fontos a gép tulajdonságait is ismerni, pl. milyen fokú megdöntést visel el.

Tervezés: A tárgy végleges helyéhez vezető utat járjuk be és végezzünk méréseket. Mérjük le az ajtók szélességét, magasságát, fordulókat stb… Amennyiben ez az útvonal bonyolultabb (lépcsők, szűk fordulók, egyenlőtlen talaj..) mindenképp egy személyes felmérést, vagy több részletes fénykép készítését javasoljuk az adott szakaszról.

Szakember megkeresése: Mindenképp olyat bízzunk meg a feladattal, aki tapasztalt nehéz tárgyak szállítása terén. Rendelkezik referenciákkal, eszközökkel, szakemberekkel az adott feladat elvégzéséhez. Tapasztalat, hogy nehéz tárgyat mindenki tud költöztetni egészen addig, amíg meg nem kell azt mozdítani. Nézzük meg az adott vállalkozás weboldalát, nézzünk utána a cégnek. Ipari hűtőszekrény szállítása után szakembert érdemes hívni a beüzemeléshez.
Ha eldöntöttük, hogy kivel szeretnénk elvégeztetni a munkát, annak érdekében, hogy pontos árajánlatot kapjunk, minden részletet küldjünk el a vállalkozónak. Egy-egy plusz lépcsősor, szűk forduló, amit elfelejtünk megemlíteni akár a munka meghiusulását is eredményezheti.

Előkészületek: A megbeszélt időpontra a tárgy útvonalát tegye szabaddá. Ha például a lakáson át vezet az út, akassza le a képeket a falról, a szőnyegeket tekerje fel, illetve a dísztárgyakat tegye félre. Kutyát, macskát mindenképp érdmes a munka idejére elzárni

Túlsúlyos tárgyak és nehéz bútorok szállítása több évtizedes tapasztalattal

Cégünk több évtizede foglalkozik nehéz tárgyak szállításával. Ehhez a speciális művelethez szükséges valamennyi speciális felszereléssel rendelkezünk, mint hevederek, szállítókocsik, emelőszerkezetek stb… A paldók, burkolatok, lépcsők épségére kiemelt figyelmet fordítunk, a szállítás épületen belüli útvonalát falapokkal, filc szőnyeggel védjük. Nehéz tárgy szállítást végző kollégáink kiemelt fizikummal és min. 5 év tapasztalattal rendelkeznek.

Emelőhátfalas autóval dolgozunk, szükség esetén KCR daruval.

Jacuzzi szállítás, helyszíni mozgatás, helyrerakás

Legtöbb esetben a jacuzzi forgalmazója csak a kertkapuig történő raklapos szállítást vállalja, így tulajdonosnak a jacuzzi helyrerakásához nehéz tárgyak mozgatása terén jártas vállalkozást is kell keresnie. Cégünk nagy szakmai tapasztalattal és referenciákkal vállalja, hogy sérülések nélkül a rendeltetési helyére mozgatja jacuzziját. Amennyiben a kerten át, puha talajon vezet az út, padlókkal alakítunk ki megfelelő útvonalat. Szintkülönbségekhez állást építünk, teraszának burkolatát, a lépcsők épségét falapokkal védjük.

Jacuzzi mozgatás árajánlathoz a következő információkra lesz szükségünk:

 • Jacuzzi pontos típusa
 • A kertkaputól a jacuzzi végleges helyéig vezető útról fényképek (bonyolultabb terep esetén egy díjtalan helyszíni felmérést javaslunk)

Kerti kemence, grill, szobrok és más kerti nehéz tárgyak szállítása, áthelyezése

Cégünk nagy szakmai tapasztalattal vállalja különféle kerti nehéz tárgyak szállítását, helszíni áthelyezését. Rendszeresen végzünk kerti kemence, mobil kemence és kőgrill szállítását, helyszíni telepítését. Kerti kemencés és egyéb kültéri épített sütők szállításánál a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy ezeket egy vasbeton talpra építik. A talpon kívül a felépítmény egyik része sem bír el erőhatást. Nem szakszerű szállítás esetén megrepedezik, rosszabb esetben le is válhat a talapzatról. Ilyen mobilkemencék szállításának a tervezésekor fontos, hogy a végleges helyéig vezető útvonalon a sütő teljes szélességében elférjen. Oldalára dönteni nem lehetséges, mert elválik a felépítmény a talp résztől.

Kerti nehéz tárgyak szállításának a tervezésekor mindenképp figyelembe kell venni az időjárást. Sáros, nedves puha talajon a szállításuk a legtöbb esetben nem kivitelezhető. Ilyenkor meg kell várni, hogy a talaj megszáradjon..

Kerti kemencék esetén kétféle kialakítás lehetséges:

Komplettre épített, egy darabból álló. Ezek nagyobb súlyban vannak, szállítások nehézkesebb, főleg egyenlőtlen kerti talajon.

Beton talpra épített, melyet a helyszínen kiépített keretre kell ráemelni.

Nehéz bútorok mozgatása - Antik bútorok szállítása

Nehéz bútorok mozgatása, nagy figyelmet és szakértelmet igényel, mivel ezek a tárgyak általában értékesek, törékenyek és idősek lehetnek. Antik bútorok koruknál fogva általában eléggé ki vannak száradva, így könnyebben törnek.

Hogy elkerülje bútorának a jelentős értékvesztését, az alábbi szempontokat vegye figyelembe, mikor szállításukat tervezi:

 1. Szakértő segítség: Ha lehetséges, kérjen segítséget vagy tanácsot egy antik bútorok szállításában jártas szakértőtől vagy szakembertől.
 2. Megfelelő csomagolás: Minden bútort megfelelően kell becsomagolni, hogy megvédjük a sérülésektől és a portól. Használjunk puha és nem sérülő anyagokat, például buborékfóliát, papírt és takarókat. Ügyeljen arra is, hogy a bútorok élei védve legyenek.
 3. Szállítási jármű kiválasztása: Antik bútorokat általában emelőhátfalas autóval szállítunk, hogy a kocsira emelés közben ne sérülhessenek.

Az antik bútorok szállítása nemcsak körültekintést és óvatosságot igényel, mint más nehéz tárgyak szállítása, hanem tapasztalatot és szakértelmet is. Ha nincs tapasztalata az ilyen bútorok szállításában, mindenképp bízza szakemberre, akik megfelelő felszereléssel és gyakorlattal rendelkeznek ezen a területen.

Nehéz tárgyak szállítása lépcsőn

Nehéz tárgyak szállítása esetén kihívást legtöbb esetben a lépcsőn való mozgatás jelenti, kimondottan, ha emeletek közözött kell. Lépcsőn való mozgatás több módszerrel is megoldható, ezt mindig a tárgy jellemzői, illetve a lépcső kialakítása határozza meg.

Lépcsőn való mozgatás történhet:

 • Hevederekkel (gurtni) a tárgy súlyától, méreteitől függően kettő vagy négyes felállásban.
 • Lépcsőnjáró segítségével
 • Padlókon speciális szállítószánkóval. Ezt főleg nagyobb súlyok esetén alkalmazzuk.

Amennyiben lépcsőn szeretne nehéz tárgyat szállíttatni, mindenképp ismernünk kell a lépcső paramétereit:

 • Lépcső szélessége
 • Lépcső kialakítása (csiga, egyenes, stb.)
 • Teherbírás. Amennyiben függőlépcsőről van szó, korlátozottak a lehetőségek. Számolni kell a tárgy súlyával, a felszereléssel és a munkát végző emberek súlyával.

Nehéz tárgyak mozgatása

Nehéz tárgyak mozgatása esetén a tárgy nem kerül teherautóra. Ilyenkor helyszínen kell áthelyezni, akár szintek között, lépcsőn történő mozgatással.

Cégünk vállalja nehézgépének, ipari berendezésének, páncélszekrényének vagy bármilyen más nehéz tárgyának helyszíni áthelyezését teherautóval történő szállítás nélkül is.

Nehéz tárgyak szállítása – Árajánlat kérése

Nagy szakmai tapasztalattal, referenciával vállaljuk nehéz tárgyak szállítását és helyszíni mozgatását.

Árajánlat kéréssel kapcsolatban elérhet minket email-ben és telefonon!

vagy

Kapcsolati ürlapunk kitöltése után a legrövidebb időn belül árajánlatot küldünk az Ön által megadott elérhetőségre.