Menü Bezárás

Nehézgép szállítás – ipari gép szállítás

Nehézgép szállítás, épületen belüli mozgatás a teherszállítás egyik legösszetettebb szakterülete. Ipari gép szállítás során rendszerint érzékeny gépeket  berendezéseket bíznak ránk, amelyeknél kiemelt figyelmet kell fordítani, hogy fizikai behatás ne érje őket. Gépszállítás során a sérülékeny burkolatokat, padlókat lapokkal védjük a sérülésektől. Rakománybiztosítással rendelkezünk.

Orvosi berendezés és laborgép szállítás

Rendszeresen szállítunk orvostechnikai eszközöket, laborberendezéseket egészségügyi intézményekbe, laborokba, klinikákra. Az adott munkakörben nagy szakmai tapasztalattal és komoly referenciákkal rendelkezünk. 

Nagy tapasztalattal vállaljuk az alábbi nehézgépek szállítását, mozgatását:

 • Ipari hűtő szállítás, épületen belüli mozgatás
 • Orvostechnikai eszköz szállítás: ultramélyhűtő, laborberendezés szállítás
 • Kazán szállítás, kandalló szállítás, rendeltetési helyére való elhelyezés
 • Épületgépészeti eszközök szállítása
 • Kerti kemence szakszerű szállítása és telepítése
 • Rack szekrény szállítás, kapcsolószekrények és egyéb informatikai eszközök szállítása
 • Műhelyköltöztetés: szerszámgép szállítás, mint esztergagép, cnc gép, présgép szállítása, mozgatása
 • Automata szállítás: jegyautómata, italautomata szállítás
 • Szobor szállítás és más műtárgyak szállítása
 • Egyéb nehéz tárgyak szállítása: jakuzzi szállítás, kerti grill szállítás stb…

Kérjen árajánlatot!

Nehézgép szállítás – Milyen információkra van szükségünk árajánlat elkészítéséhez?

Amennyiben nehézgépet vásárolt, vagy meglévő ipari gép szállítását szeretné megrendelni, a következő információk ismeretében tudunk minél pontosabb árat adni:

Nehézgép szállítás útvonala

A gép végleges helyéhez vezető utat minél pontosabban célszerű leírni. Ha lehetséges, mindenképp készítsen fényképeket vagy videót a helyszínről.
Az alábbi adatokra mindenképp szükségünk lesz:

 • A szállítás pontos címe
 • A cím megközelíthetősége, burkolat típusa (aszfalt, föld stb…)
 • Emeletek száma (ha van lift, annak a teherbírása)
 • Lépcsőfokok száma, akkor is, ha földszint
 • Burkolat típusa, küszöbök stb…
 • Egyéb akadályok, speciális körülmények

A szállítandó gép adatai

A nehézgép szállítás megszervezése eképzelhetetlen a gép pontos adatainak ismerete nélkül. Amennyiben elérhető, a gép műszaki leírása a leghasznosabb, de a pontos típus alapján is tudunk már tervezni. Régebbi gép esetén, ha ezek az adatok nem elérhetőek, fényképet mindenképp célszerű készíteni.

A gép helyének meghatározása

Az ipari gép szállításának megkezdése előtt ki kell választani, hogy az adott gépet hova szeretnénk elhelyezni. Ilyenkor szem előtt kell tartani a gép rendeltetési helyét, valamint a gép mozgatásának a lehetőségeit. Nagyobb súlyú gépek esetében az épület statikai jellemzőire is ügyelni kell.

 • Amennyiben ipari gép szállítás nem sík talajú raktárból történik, hanem a már meglévő gépet kell áthelyezni, mindkét helyszín leírását szükséges megadni.
 • A gépszállítás, épületen belüli mozgatás útvonalának tervezésekor figyelembe kell venni a gép és a nyílászárók méreteit.
  Lépcsőn való mozgatásnál figyelembe kell venni a gép tulajdonságait (súlypont, mennyi dőlést visel el), valamint a lépcső méretét, teherbírását.
 • Abban az esetben, ha a nehézgép szállítás nem földszintről földszintre, sík talajon történik, személyes felmérést javaslunk.

Nehézgép szállítás folyamata.

Vállalkozásunk egyik fő szakterülete a túlsúlyos, nehezen mozgatható tárgyak szállítása, épületen belüli mozgatása. Több évtizedes tapasztalattal nehézgép szállításban, valamint az adott munkához szükséges valamennyi szerszámmal rendelkezünk. Szakembereink összeszokott csapatot alkotnak, kiemelt fizikummal rendelkeznek és több éve dolgoznak ipari gép szállítás szakterületen. Különböző feladatok elvégzéséhez számos kivitelű teherautóval rendelkezünk. Legyen szó emelő hátfalasról, darusról, rövid, illetve hosszú platósról vagy zárt dobozosról.

Legfontosabb lépés a folyamat pontos megtervezése, helyszín felmérése. Gép méreteihez, súlyához viszonyítva az ajtók mérete, lépcsők száma, szélessége, teherbírása. A folyamat minden lépését külön meg kell tervezni. Minden esetben fontos a tárgy pontos ismerete. Gép esetén, ha elérhető, akkor egy technikai leírás.  Ez alapján lehet megállapítani a munkához szükséges emberek számát, valamint milyen felszerelést igényel a feladat. Teherautóra való rakodás minden esetben emelőhátfal, targonca vagy daru segítségével történik.

Ipari berendezés szállítás, helyszíni mozgatás díjszabása

Minden ipari gép szállítás, nehézgép mozgatás egyedi feladat, így ezekre a munkákra általános díjszabás nem állapítható meg. Végső árat sok tényező befolyásolja. Ilyen például a szállítandó gép súlya, méretei, valamint a helyszín, ahol a gép mozgatását végezni kell. Nagyobb volumenű nehézgép szállítás esetén elengedhetetlen egy személyes felmérés, melyet Budapesten díjmentesen elvégzünk. Kisebb gépeknél elegendő a szállítmány pontos tömege adattábla vagy leírás alapján, valamint a helyszín részletes leírása, helyszínrajz, valamint részletes fotók mellett.

Ipari gép szállítás, vendéglátóipari, orvostechnikai eszközök, laborgépek szállítása, helyszíni mozgatás

Cégünk rendszeresen szállít, illetve helyez át helyszínen különböző hűtőberendezéseket. Legyen szó vendéglátóipari hűtőkről, üvegezett kínálópultokról, ipari hűtő szállításról vagy orvostechnikai ultramélyhűtőkről, keressen minket bizalommal.

Különböző berendezésekhez különböző felszerelés, technikák: Más módszerrel kell szállítani egy hűtőkádat, mint egy magas ipari mélyhűtőt. Üvegezett hűtőpultok mozgatása nagy odafigyelést és szakértelmet kíván, főleg, ha lépcsőn kell őket szállítani. Mindegyik említett bereznedés szállításával kapcsolatban nagy szakmai tapasztalattal és referenciákkal rendelkezünk.

Ipari gép szállítás során gyakran előfordul, hogy az adott berendezést egy alagsorba kell levinni, vagy javítás miatt felhozni. Speciális felszerelésünknek köszönhetően az sem akadály, ha a lépcsőház belmagassága miatt nem lehet hevederekkel pusztán emberi erővel mozgatni az adott berendezést.

Hűtők szállításánál alapszabály, hogy a végleges helyre kerülést követően min. 24 órát várni kell a berendezés üzembehelyezésével.

Klímaegységek, hőszivattyúk, rack és kapcsolószekrények szállítása, helyszíni mozgatása.

Nehézgép szállítás során rengetegszer találkozunk különböző épületgépészeti elemek szállításával, mozgatásával kapcsolatos megkereséssel. Az említett gépek raktárból történő felvételét és szállítását emelőhátfalas teherautóval végezzük. Ipari gép szállítás után a helyszínen történő mozgatását a célra megfelelő eszköz segítségével, de főként emberi erővel végezzük.

Gyakran előfordul, hogy különböző gépek, szekrények elhelyezése az építés során elmaradt, így azt daruzással nem lehet megoldani. Ilyenkor ha tetőre, vagy tetőtérbe kell felvinni, akkor lépcsőn végezzük a mozgatást emberi erővel. Akár tonna feletti kapcsolószekrény keretre rakását is vállaljuk referenciával.

Épületgépészet szállításról bővebben itt olvashat.

Nehézgép szállítás – Árajánlat kérése

Több évtizedes tapasztalattal és komoly referenciákkal vállaljuk nehézgépek szakszerű szállítását és helyszíni áthelyezését

Árajánlat kéréssel kapcsolatban elérhet minket email-ben és telefonon!

vagy

Kapcsolati ürlapunk kitöltése után a legrövidebb időn belül árajánlatot küldünk az Ön által megadott elérhetőségre.