Hűtőszekrény szállítás szakszerűen

Vállaljuk bármilyen méretű, súlyú ipari vagy háztartási hűtőszekrény szállítását, helyszíni mozgatását, emeletre felvitelét akár lépcsőn. Szükség esetén díjtalan helyszíni felmérést biztosítunk. Kérjen árajánlatot!

Vállaljuk az alábbi hűtők szakszerű szállítását, helyszíni mozgatását:

 • Háztartási hűtőszekrény szállítás bármilyen méretben, side by side, stb…
 • Orvosi, laborhűtők, ultramélyhűtők bármilyen méretben és súlyban
 • Vendéglátóipari hűtők, hűtőkádak, hűtőpultok
 • Fagylaltgép és fagylaltpult szállítás
 • Kínálópultok, hidegentartó pultok, hűthető vitrinek
 • Hűtőszekrény emeletre felvitel lépcsőn

Ügyfeleink az alábbi szempontok miatt választanak minket:

 • Több évtizedes szakmai tapasztalatunk van különböző hűtőszekrény szállítás terén
 • Rakománybiztosítással rendelkezünk
 • Minden szükséges eszközzel rendelkezünk, lehetetlennek tűnő helyzetekre is van megoldásunk
 • A hűtőt a végleges helyére tesszük, legyen szó akár lépcsőn történő szállításról
 • Rendszeresen szállítunk egészségügyi intézményeknek, laboroknak, vengédlátó helyeknek, így szinte nincs olyan készülék, amivel még nem találkoztunk, nem ismerjük a jellemzőit.

Kérjen Árajánlatot!

Normál és ipari hűtő szállítás lépései:

Az ipari hűtőszekrények szállítása komoly előkészületeket és gondos tervezést igényel ahhoz, hogy biztonságosan és hatékonyan történjen. Itt vannak azok a lépések melyeket érdemes követni, hogy a művelet gond nélkül végbemenjen:

Mérés és tervezés

Mint a legtöbb nehézgép szállításnál, először is mérje le az ipari hűtőszekrény méreteit, nézze meg a típusát és a súlyát. Ezek alapján tudjuk megtervezni, hogy mekkora méretű és milyen felépítésű járműre, mennyi emberre és milyen eszközökre van szükség a szállítás lebonyolításához.

Szállítás útvonala

Tervezze meg a hűtőszekrény szállítás épületen belüli  útvonalát. Itt elsősorban az ajtók méretét érdemes figyelembe venni. Főként a szélességre kell figyelni, mivel a magasság még megoldható a hűtőszekrény megdöntésével. (Amennyiben alacsony magasságnál dönteni kell, figyelembe kell venni a gyártó ajánlását, hogy a gép mekkora szögű dőlést visel el.) Amennyiben nem biztos az útvonalban, díjmentes helyszíni felmérést végzünk.

Csomagolás és rögzítés

A hűtőszekrény szállítása előtt a készüléket gondosan be kell csomagolni és rögzíteni. Szállítás során erős rögzítőpántokat és párnázott anyagokat használunk a sérülések elkerülése érdekében. Gondosan ügyeljünk arra, hogy a hűtőszekrény ne tudjon mozogni vagy borulni a szállítás közben, ezért a rögzítőpántokon kívül rakományhatároló rudakkal is fixáljuk a hűtőt.

Teherautóra emelés

A hűtőszekrény érzékeny berendezés, ráadasul súlya és mérete miatt ezt szakszerűen kell elvégezni. Hűtőszekrény szállítását kizárólag emelőhátfalas autóval végezzük, nehéz tárgyak mozgatása munkakörben tapasztalt kollégákkal hogy a rakodás során se túlzott dőlés, se fizikai behatás ne érhesse.

Hűtő bekapcsolás szállítás után:

Hűtőszekrény szállítás befelyezésekor végezzen el egy alapos ellenőrzést, hogy semmilyen sérülés nem található e a szekrényen. Ezek után a gyártó szerint meghatározott idő elteltével lehet csak áram alá helyezni a készüléket. Normál szállítás után min. 4 órát kell várni. Ha meg volt döntve a készülék, azt javasoljuk, hogy min. 24 órát várjon a beüzemeléssel. Speciális szekrények (ultramélyhűtők, CO palackkal ellátott berendezések) beüzemelését mindenképp bízza szakemberre.

Ultramélyhűtő szállítás:

Ipari hűtő szállítás során rendszeresen találkozunk ultramélyhűtőkket. Páncélszekrény szállításhoz hasonlóan ezeknek a súlya is nagyobb, de kiemelt óvatossággal és technikával kell mozgatni őket és a döntés mértékére, idejére is figyelni kell.

Az „ultramélyhűtő” egy olyan készülék vagy eszköz, amely képes extrém alacsony hőmérsékleteket fenntartani, általában -80 Celsius fok (-112 Fahrenheit) vagy még hidegebb hőmérsékletekig. Az ilyen típusú hűtőkészülékeket gyakran tudományos kutatásokban, gyógyszeriparban és biológiai minták, például sejtek vagy biológiai anyagok hosszú távú tárolásában használják. ULT Hűtőszekrény szállítás előtt a készüléket mindenképp le kell olvasztani és csak üresen lehet szállítani.

Az ultramélyhűtőket olyan helyzetekben alkalmazzák, ahol a rendkívül alacsony hőmérséklet szükséges például a biológiai anyagok megőrzéséhez vagy az anyagok stabilitásának fenntartásához. A gyógyszeriparban például védőoltások és gyógyszerek tárolására használják, mivel ezek a termékek érzékenyek lehetnek a hőmérsékletváltozásokra. A tudományos kutatásokban pedig lehetővé teszi a biológiai minták hosszú távú megőrzését és vizsgálatát.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az ultramélyhűtők üzemeltetése és karbantartása összetett lehet, és biztonsági előírásokat kell követni, mivel ilyen alacsony hőmérsékletek veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre és a környezetre. Normál hűtőszekrény szállítás nagyban eltér az ultramélyhűtő szállításától, mind eszközökben, mind a szállítást végző szakemberek tekintetében.

Vendéglátóipari hűtők, fagylaltpultok és hűthető vitrinek szállítása

Vendéglátóiparban használt, üvegezett vitrinek és más kínálópultok szállításához speciális eszközök, csomagolóanyagok és tapasztalat szükséges. Ilyen berendezéseket minden esetben emelőhátfalas autóval szállítjuk. Csomagolásukra kiemelt figyelmet fordítunk, kiemeleten az üvegezett részekre. Kiemelt fizikummal rendelkező kollégáink a szintek közötti mozgatást, akár lépcsőn is könnyedén megoldják.