Nehéz tárgyak szállítása

Nehéz tárgyak szállításáról nagyjából 100kg-os súly felett beszélhetünk, de bizonyos esetekben nem kimondottan a súly jelenti a nehézséget. Ilyen lehet egy túlméretes, vagy érzékeny tárgy, amit például nem lehet megdönteni. Nehéz tárgyak szállítása feladatot mindig bízzuk szakemberre, mert nagy a személyi sérülés, illetve anyagi kár kockázata.

Néhány ok, amiért ügyfeleink minket választottak:

Több évtizedes szakmai tapasztalattal és komoly referenciákkal rendelkezünk.

Munkatársaink mind kulturált, udvarias szakemberek, erkölcsi bizonyítvánnyal.

Több évtizede folyamatosan működő magyar vállalkozás vagyunk, rakománybiztosítással rendelkezünk.

Teljeskörű rakománybiztosítással rendelkezünk

Túlsúlyos tárgyak szállítása, nehéz bútorok költöztetése több évtizedes tapasztalattal

Cégünk több évtizede foglalkozik nehéz tárgyak szállításával. Páncélszekrény szállítás szolgáltatásunkról bővebben a linkre kattintva olvashat.

Nehéz tárgyak mozgatásához szükséges valamennyi speciális felszereléssel rendelkezünk, mint hevederek, szállítókocsik, emelőszerkezetek stb… A paldók, burkolatok, lépcsők épségére kiemelt figyelmet fordítunk, a szállítás épületen belüli útvonalát falapokkal, filc szőnyeggel védjük. Nehéz tárgy szállítást végző kollégáink kiemelt fizikummal és min. 5 év tapasztalattal rendelkeznek.

Emelőhátfalas autóval dolgozunk, szükség esetén KCR daruval.

Nehéz tárgy szállítás első lépései:

Első és legfontosabb paraméterek: Az adott tárgy minden méretét ismerni kell. Mérjük meg a magasságát, szélességét és mélységét. Bonyolultabb alakzatoknál több méretre is szükség lesz. Amennyiben nem ismerjük a pontos súlyát, akkor próbáljuk meg beazonosítani a google kereső segítségével. Ha nem biztos a súlyban, mi szívesen segítünk. Tippeléssel nagyon mellé lehet fogni.

Tervezés: A tárgy végleges helyéhez vezető utat járjuk be és végezzünk méréseket. Mérjük le az ajtók szélességét, magasságát, fordulókat stb… Amennyiben ez az útvonal bonyolultabb (lépcsők, szűk fordulók, egyenlőtlen talaj..) mindenképp egy személyes felmérést, vagy több részletes fénykép készítését javasoljuk az adott szakaszról.

Szakember megkeresése: Mindenképp olyat bízzunk meg a feladattal, aki rendelkezik referenciákkal, eszközökkel, szakemberekkel az adott feladat elvégzéséhez. Tapasztalat, hogy nehéz tárgyat mindenki tud költöztetni egészen addig, amíg meg nem kell azt mozdítani. Nézzük meg az adott vállalkozás weboldalát, nézzünk utána a cégnek.
Ha eldöntöttük, hogy kivel szeretnénk elvégeztetni a munkát, annak érdekében, hogy pontos árajánlatot kapjunk, minden részletet küldjünk el a vállalkozónak. Egy-egy plusz lépcsősor, szűk forduló, amit elfelejtünk megemlíteni akár a munka meghiusulását is eredményezheti.

Előkészületek: A megbeszélt időpontra a tárgy útvonalát tegye szabaddá. Ha például a lakáson át vezet az út, akassza le a képeket a falról, a szőnyegeket tekerje fel, illetve a dísztárgyakat tegye félre. Kutyát, macskát mindenképp érdmes a munka idejére elzárni

Nehéz tárgyak mozgatása lépcsőn

Nehéz tárgyak szállítása esetén kihívást legtöbb esetben a lépcsőn való mozgatás jelenti, kimondottan, ha emeletek közözött kell. Lépcsőn való mozgatás több módszerrel is megoldható, ezt mindig a tárgy jellemzői, illetve a lépcső kialakítása határozza meg.

Lépcsőn való mozgatás történhet:

  • Hevederekkel (gurtni) a tárgy súlyától, méreteitől függően kettő vagy négyes felállásban.
  • Lépcsőnjáró segítségével
  • Padlókon speciális szállítószánkóval. Ezt főleg nagyobb súlyok esetén alkalmazzuk.

Amennyiben lépcsőn szeretne nezér tárgyat szállíttatni, mindenképp ismernünk kell a lépcső paramétereit:

  • Lépcső szélessége
  • Lépcső kialakítása (csiga, egyenes, stb.)
  • Teherbírás. Amennyiben függőlépcsőről van szó, korlátozottak a lehetőségek. Számolni kell a tárgy súlyával, a felszereléssel és a munkát végző emberek súlyával.

Nehéz bútor költöztetés – Antik és modern design bútorok

Nehéz tárgyak szállításával a legtöbb ember költözéskor találkozik, amikor valamelyik túlsúlyos bútordarabot is szállítani kell. Ilyen túlsúlyos bútorok általában tömör fából készült antik darabok, melyeket nem lehet szétszerelni. Az esetek többségében a nehézséget főként a házon belüli mozgatás jelenti, főleg, ha szintek között lépcsőn kell mozgatni. Ilyenkor több ember összehangolt munkájára és speciális felszerelésre van szükség. Komoly hangsúlyt fektetük a szállítandó tárgyak védőcsomagolására, élvédőkkel, valamint a lakás állagának megóvására.

Antik bútorok mellett nehéz tárgyak szállítása során egyre gyakrabban találkozunk modern designer darabokkal. Ilyen tárgyak lehetnek például egy darab tömbből készült kő tárgyakat, vagy nem szétszerelhető üvegasztalok.

Jacuzzi szállítás, helyszíni mozgatás, helyrerakás

Legtöbb esetben a jacuzzi forgalmazója csak a kertkapuig történő raklapos szállítást vállalja, így a jacuzzi szállítás a legtöbbször csak helyszíni mozgatást jelent. Cégünk nagy szakmai tapasztalattal és referenciákkal vállalja, hogy sérülések nélkül a rendeltetési helyére mozgatja jacuzziját. Amennyiben a kerten át, puha talajon vezet az út, padlókkal alakítunk ki megfelelő útvonalat. Szintkülönbségekhez állást építünk, teraszának burkolatát, a lépcsők épségét falapokkal védjük.

Jacuzzi mozgatás árajánlathoz a következő információkra lesz szükségünk:

  • Jacuzzi pontos típusa
  • A kertkaputól a jacuzzi végleges helyéig vezető útról fényképek (bonyolultabb terep esetén egy díjtalan helyszíni felmérést javaslunk)

Kerti kemence, grill és más kerti nehéz tárgyak szállítása

Cégünk nagy szakmai tapasztalattal vállalja kerti kemence, mobil kemence és kőgrill szállítását, helyszíni telepítését.

Movers.hu © All Rights Reserved.2023