Menü Bezárás

Speciális szállítás útmutató

Speciális szállítás kapcsán először is tisztázni kell, hogy mit jelent. A fogalom elsősorban olyan tárgyak szállítását jelenti melyeknél minden szálltás más kihívásokat kínál és egyedi megoldásokat kíván. Nehézgép szállítás is beletartozik a  fogalmába, mivel minden helyszín, ahol a gépet mozgatni kell más, így minden szállításhoz egyedi, speciális megoldásokat kell alkalmazni.

Nehézgépek szállítása, mint speciális szállítás

Speciális szállítás kapcsán sokan összetévesztik a nehézgép szállítást a munkagép szálllítással és ezért tévesen próbálnak megfelelő vállalkozót találni a szállítási feladatukra. Munkagép szállítás is speciális szállítás, de sokkal eredménnyel találunk megfelelő vállalkozót, ha a „munkagép szállítás” kulcsszóra keresünk rá. Munkagép szállítás során önjáró mezőgazdasági, épitőipari, vagy más földmunka gépet szállítanak erre alkalmas trélerrel, mivel ezek a gépek közúton nem közlekedhetnek.

speciális szállítás hogyan történik

Speciális szállítás folyamata.

Legfontosabb lépés a folyamat pontos megtervezése, helyszín felmérése. A szállítandó tárgy méreteihez, súlyához viszonyítva az ajtók mérete, lépcsők száma, szélessége, teherbírása. A speciális szállítás minden lépését külön meg kell tervezni, ezért is hívják „speciálisnak”. Minden esetben fontos a tárgy pontos ismerete. Gép esetén, ha elérhető, akkor egy technikai leírás.  Ez alapján lehet megállapítani a munkához szükséges emberek számát, valamint milyen felszerelést igényel a feladat. Nehéz tárgy szállítás során a teherautóra való rakodás minden esetben emelőhátfal, targonca vagy daru segítségével történik.

Minden esetben bízzuk szakemberre a feladatot!

Vállalkozásunk egyik fő szakterülete a túlsúlyos, nehezen mozgatható tárgyak speciális szállítása, épületen belüli mozgatása. Több évtizedes tapasztalattal nehézgép szállításban, valamint az adott munkához szükséges valamennyi szerszámmal rendelkezünk. Szakembereink összeszokott csapatot alkotnak, kiemelt fizikummal rendelkeznek és több éve dolgoznak a szakterületen. Különböző feladatok elvégzéséhez számos kivitelű teherautóval rendelkezünk. Legyen szó emelő hátfalasról, darusról, rövid, illetve hosszú platósról vagy zárt dobozosról.

Speciális szállítás – hogyan keressek szakembert?

Speciális szállítás leszervezésekor a megrendelő számára a legnagyobb feladat a megfelelő szakember megtalálása. Ahhoz, hogy ez sikeres legyen, fontos, hogy megfelelő kifejezéssel keressünk rá.

Nehézgép szállítás

Ipari berendezések, épületgépészeti elemek és más gépek, amik saját erejükből nem képesek helyeztük megváltoztatására. Ennek a speciális szállításnak is sok alfaja lehet, mint kazán, hűtő és szerszámgép szállítás.

Nehéz tárgyak szállítása

Nehéz tárgyak szállítása általános fogalom. Beletartoznak a nehézgépek is, de ha pontosak akarunk lenni, akkor ebbe pl. nehéz bútorok, szobrok és egyéb nehéz dolgok tartoznak bele.

speciális szállítás blog

Árajánlat kéréssel kapcsolatban elérhet minket email-ben és telefonon!

vagy

Kapcsolati ürlapunk kitöltése után a legrövidebb időn belül árajánlatot küldünk az Ön által megadott elérhetőségre.