Menü Bezárás

Otthoni páncélszekrény – Milyet válasszunk?

Legtöbb embernél felmerül az igény, hogy szeretné biztonságban tudni az értékeit, amikor nem tartózkodik otthon. Ilyenkor kézenfekvő megoldás egy otthoni páncélszekrény beszerzése, de milyet válasszunk? Ebben szeretnénk néhány tanácsot adni.

Otthoni páncélszekrényből is a minőséget válasszuk!

Mint a legtöbb esetben, otthoni páncélszekrény vásárlásakor is igaz, hogy az olcsó sokszor a drága. Egy rossz minőségű szekrénnyel nem csak bosszúságot okozhatunk magunknak, ha a silány zárszerkezet megszorul és nem nyitható a szekrény, de még a betörők dolgát is megkönnyíthetjük ahhoz képest, ha csak eldugjuk az értékeinket. Egy gyenge képességű páncélszekrény pillanatok alatt kinyitható vagy akár egyben elvihető. Mi pedig abban a tévhitben, hogy biztonságos, minden értékünket belepakoltuk.

otthoni-pancelszekreny

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a széf vásárlásakor?

  • Mindenképp törekedjünk arra, hogy ismert gyártó minősített szekrényét válasszuk. Lehetőség szerint rendelkezzen MABISZ minősítéssel.
  • Rögzíthetőség: mindenképp olyan szekrényt válasszunk, amin ki van alakítva gyárilag rögzítési furat. Ennek az utólagos kialakítása nem fogja ellátni megfelelően a feladatát. Rögzítés nélkül jelentősen csökken a szekrényünk által nyújtott biztonság, főleg 500kg alatt.
  • Mekkora értéket mennyi időre hagyunk benne? Ha huzamosabb időre elutazunk otthonról és a páncélszekrénybe hagyjuk az értékeinket, akkor mindenképp magas biztonsági szintű szekrényt válasszunk.
  • Lehetőleg robosztus felépítésű és megfelelő súlyú páncélszekrényt válasszunk. Súly kiválasztásakor vegyük figyelembe az otthonunk szerkezeti teherbírást, valamint a páncélszekrény szállítás lehetőségeit. Ezzel kapcsolatban bátran keressen minket, szívesen segítünk.
  • Döntsük el, hogy mit szeretnénk benne tárolni. Nem véletlenül gyártanak külön dokumentum és értéktároló széfeket. Dokumentumok számára nagyobb méretű szekrények készülnek kisebb súlyban fokozott tűzállósággal. Ezzel szemben az értéktárolók kisebb belső térrel rendelkeznek, mivel ezek nagyobb védelmet nyújtanak a fizikai behatás, mint vágás, fúrás ellen.

Páncélszekrény kulcsos vagy számkombinációs zárral?

Otthoni páncélszekrény zárnál is több lehetőség közül lehet választani. Ha biztosra akarunk menni, akkor két zárral ellátott típust választunk, két különböző zárral.

Kulcsos zár

Legelterjedtebb megoldás. Itt arra érdemes figyelni, hogy a kulcs mindenképp két tollú legyen. Hátránya, hogy nagy falvastagságú páncélszekrényeknél nagyon hosszúak is lehetnek a kulcsok és ezért nehéz azokat magunknál hordani.

Számkombinációs digitális zár

Egyik legjobb megoldás. Mindenképp minőségi számzárat válasszunk, mert a gyengébb kivitelek meghibásodhatnak, ezzel hatalmas kellemetlenséget okozva.

Számkombinációs mechanikus zár

Mondhatni a legbiztonságosabb választás, de kellemetlenséggel jár. Még a számkombináció ismeretében is időt vesz igénybe a nyitás. Ha pedig véletlenül túlforgatjuk, kezdhetjük újra.

Új vagy használt otthoni páncélszekrényt válasszunk?

Ha tehetjük, vásároljuk új páncélszekrényt, de egy használt páncélszekrény is kiváló vétel lehet. Vannak erre szakosodott kereskedők, akik kapcsolati rendszerüknek köszönhetően hozzájutnak pénzintézetektől olyan magas biztonsági fokozatú szekrényekhez, melyek gyakorlatilag nem voltak használva. Így megbízható forrásból juthatunk hozzá egy komoly páncélszekrényhez az új árához képest sokkal kedvezőbben.

Antik páncélszekrényt is választhatunk, de ezeknek inkább esztétikai szerepük van. Komoly védelmet a legtöbb nem nyújt. Ezzel egy későbbi bejegyzésben foglalkozunk majd.

otthoni szef

Árajánlat kéréssel kapcsolatban elérhet minket email-ben és telefonon!

vagy

Kapcsolati ürlapunk kitöltése után a legrövidebb időn belül árajánlatot küldünk az Ön által megadott elérhetőségre.